rasterbooks

Menu:

Lartigue:

lartigue

How would you teach photography?

First one must learn how to look, how to love.

[Jacques Henri Lartigue]

lartigue


klein

William Klein:

I was a make believe ethnographer: treating New Yorkers much as a museum expedition would treat Zulus - in search of the straightest of straight documents, the rawest snapshot, the zero degree of photography. [William Klein]

Vishniac

[...] to preserve – in pictures, at least – a world that might soon cease to exist. [Roman Vishniac]

Raster in het Liskwartier

De Route naar Raster

Vanaf Ring Rotterdam Noord:

Van de Ring Rotterdam Noord afslaan bij het Schieplein richting Rotterdam Centrum. Direct bij de eerste verkeerslichten linksaf slaan de Gordelweg op tot de rotonde. Hier rechts af, u rijdt in de Rodenrijsestraat, die na de verkeerslichten overgaat in de Rodenrijselaan. Op nummer 38 d vindt u Antiquariaat Raster.

Vanaf Rotterdam Zuid:

Door de Maastunnel, op de tunneltraverse rijdend, nooit links of rechtsafslaand, komt u bij de Gordelweg. Hier rechtsaf, tunneltje in en uit naar de rotonde. Hier rechts af, u rijdt in de Rodenrijsestraat, die na de verkeerslichten overgaat in de Rodenrijselaan. Op nummer 38 d vindt u Antiquariaat Raster.

Met Openbaar Vervoer:

Vanaf Rotterdam Centraal kunt u tramlijn 4 en 8 of buslijn 170 en 173 nemen en uitstappen op de Bergweg. De Rodenrijselaan is slechts op enkele tientallen meters verwijderd van de haltes. Recht tegenover de Zwartjanstraat ziet u, na de verkeerslichten, de Rodenrijselaan. Op nummer 38 d vindt u Antiquariaat Raster.

Parkeren:

Sinds september is het in de hele omgeving betaald parkeren geworden. Daardoor is er meer plek te vinden, maar u heeft wel een chipkaart nodig. Zorg er dus voor dat u die meeneemt. Heeft u geen bankpas met Chipknip, dan kunt u ook een losse Chipkaart kopen. Betalen gaat op dezelfde manier als met de Chipknip. Dit houdt in dat u hiermee niet alleen bij een parkeerautomaat kunt betalen, maar ook op 160.000 andere betaalpunten in Nederland. De McDonald’s op Zwartjanstraat 62-64 is het dichtst bijzijnde verkooppunt bij Antiquariaat Raster.

Online Routeplanners (ook handig voor fietsers):

Via Michelin

ov